Sunday, 6 January 2013

Cerita cuti di penghujung 2012.

Assalamualaikum. Hello. It's been along while that I didn't update my blog. Have being so busy this few days. A few days?i think it tooks about a month. hihi. So, back on the track, it's my holiday story :) actually it is not really a HOLIDAY -_-". Wanna know why?lets go deeper ! Yeahh! :D

So, on 22nd of December, my family (including my uncle, aunt, cousins) and I were going to Terengganu ! Yup, Terengganu. The journey tooks about 10 hours. :O oh my, soo long to arrived :(
Sampai my pinggang sakit duduk dlm car lama-lama. Heheh. Like old people je :D . No no no muda lagi okay :P . So as we arrived, dduk dkt homestay n berehat shj. Esok nya, kami pergi kenduri akikah (sebenarnya purpose pegi Terengganu nk pegi kenduri akikah dan sambil tu jalan2 shopping kt Kelantan) Muehehe. Tapi plan tu x jadi. Wuaaaa nk nngis x dpt pegi. Punah segala harapan nk ber shopping sakan kt Kelantan. cewahh smpi gitu sekali. Haha. Sbb sepanjang kami kt Terengganu tu, hujan non stop. Dari siang smpi ke malam sampai ke pagi esok nya hujan x berhenti kat sana. Hehe musim2 hujan tu jgk lar nk berjalan kan?x pe lah, x de rezeki lar tu. hihi. So, memandangkan hujan trun dgn sgt lebat nya tanpa henti, jln y nk ke Kelantan tu dah banjir. Apa lagi kami y cousin2 y muda nie pny lar sedih x dpt pegi shopping :D haha. Sobsob. Nmpk x kesedihan tu?hehe. Mcm sedih x dpt ape je. Hehehe.

Berbalik kpd kenduri akikah tu td kn, haaa nie cek nak habak mai nie. Eh, tetibe je ckp utara, padahal g bercuti kt pantai timur. Before nk ke kenduri akikah tu, sempat lar kami singgah g pantai kejap. Maklum lah, org bandar lar katakan, jakun sikit nk tgk pantai. Haha. aku pnye lar excited tgk pantai taw uolls. Haha imagine, kami pegi pantai dgn siap berbaju kurung taw uolls, susah nk jmpe kt mne2 org g pantai pkai baju kurung gitu. Dah feeling2 mcm prmpuan melayu terakhir dah aku rasa, dengan angin y bertiup sgt lar kuat, cewahh. sekali sekala nk feel mcm Izzah dlm Ombak Rindu apa salahnye ye tak. Muehehe.




Jeng jeng jeng. Ni lar Izzah dlm filem Taufan Rindu. Haha. :D











Ha nah, harus lah tepek satu gambar berdiri di atas batu2, dgn memakai baju krung ala2 ayu gitu . Haha. Amacam?mcm
dlm Ombak Rindu x?

No comments:

Post a Comment